Київ готовий закупити вакцину від коронавірусу за кошти міськбюджету

Місто планує закупити мільйон доз вакцин для півмільйона киян
Київ готовий закупити вакцину від коронавірусу за кошти міськбюджету
Щеплення, вакцинація (фото: CNN)
30 Січня 2021, 06:16
читать на русском

Депутати Київської міської ради підтримали внесення змін до міської цільової програми "Здоров’я киян" на 2020-2022 роки.

Відповідно до змін, місто планує виділити 140 мільйонів гривень на закупівлю вакцин від Covid-19 у 2021 році. Йдеться про можливість придбання препарату для щеплення близько 500 тисяч киян.

Як повідомила заступниця голови КМДА, депутатка Київради Ганна Старостенко, мер Києва Віталій Кличко веде перемовини щодо придбання вакцини від коронавірусу з американськими та європейськими виробниками.

Столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. Тому маємо закласти відповідну суму в міську цільову програму для того, щоб коли будуть досягнуті домовленості, ми могли одразу закупити препарати, - зазначила вона.

Читайте також

Нагадаємо, раніше мер Києва анонсував переговори з кількома виробниками щодо закупівлі вакцини Covid-19 для столиці.

За його словами (досьє Віталія Кличка), місто планує закупити 1 млн доз вакцин для півмільйона киян.

Кличко заявив, що першими вакцину мають отримати уразливі категорії населення – лікарі, літні люди, працівники соціальних служб, освітяни, фахівці комунальних підприємств критичної інфраструктури – транспортники, спеціалісти сфери ЖКГ, правоохоронці, рятувальники тощо.

Профільна комісія Київради одноголосно підтримала відповідну пропозицію. Проєкт рішення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.