Кличко домовляється про закупівлю вакцин для киян

Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини
Головне
Кличко домовляється про закупівлю вакцин для киян
Вакцинація (фото: УНІАН)
22 Січня 2021, 13:47
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету.

Про це Кличко написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Кличка, місто планує закупити 1 млн доз вакцин для півмільйона киян.

Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян, - розповів мер Києва.

Кличко зазначив, що у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Також в столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.

Місто закупатиме вакцину напряму, у виробників. Вакцина, яку придбає столиця, буде застосовуватися виключно безкоштовно і для визначених категорій людей. Як тільки ми підпишемо контракт, я одразу поінформую про це киян, громадськість,- наголосив Кличко (досьє Віталія Кличка).

Читайте також

Мер розповів також, що подав на розгляд депутатів проєкт рішення про внесення змін до програми "Здоров’я киян" на 2021 рік, яке дозволить коштом міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати найвразливіші категорії киян.

Лікарів, які рятують сьогодні хворих, літніх людей, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури - транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ. Правоохоронців, рятувальників та інших, - уточнив Кличко.

Нагадаємо, більшість українців не готові отримати щеплення проти коронавірусу, навіть, якщо це буде безкоштовно. Противників вакцинації відносно більше серед представників середньої вікової групи (30-49 років), жінок, мешканців малих міст та тих, хто не боїться захворіти.

1