Київ не вакцинуватиме Pfizer усіх охочих

У місті немає такої кількості вакцин Pfizer
Київ не вакцинуватиме Pfizer усіх охочих
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech (фото: bloomberg.com)
12 Липня 2021, 20:28
читать на русском

У Києві немає достатньої кількості доз вакцини Pfizer, щоби вакцинувати усіх охочих.

Про це повідомило Громадське.

Як повідомив координатор вакцинації в Києві Василь Животенюк, поки що Pfizer продовжать вакцинувати тільки пріоритетні групи: літніх людей (60+) та колективи компаній. Також щеплення робитимуть освітянам, соціальним і медпрацівникам, співробітникам органів центральної влади і місцевого самоврядування, яких не щепили раніше.

Животенюк зазначив, що Міністерство охорони здоров'я хоч і намагається поширити вакцинацію на якомога більше українців, але достатньої кількості препаратів для цього не виділяє.

За його словами, коли уряд розпочав щеплення препаратом Pfizer колективів компаній, необхідних доз для цього не виділив. Тому це довелося робити вакцинами, які були призначені для другого щеплення людей із попередніх етапів, оскільки частину з них не використали.

Він зазначив, що нині у Києві є 28 тисяч доз вакцини Pfizer для першого щеплення та 97 тисяч доз для щеплення тих, хто вже отримав першу дозу.

За словами Животенюка, у МОЗ пропонують використати наявні залишки для вакцинації охочих, а для вакцинації другою дозою тих, хто вже отримав щеплення, пропонують використати партію, яка має прилетіти в Україні у липні. Однак чи точно відбудеться таке постачання, посадовець не знає.

Нагадаємо, 12 липня у МОЗ заявили, що Pfizer став доступним для всіх українців, які хочуть щепитися в центрах масової вакцинації.

Читайте також

1