В Ізраїлі у вакцинованих чоловіків препаратом Pfizer з'явилися проблеми із серцем

В основному випадки міокардиту спостерігалися у молодих чоловіків
В Ізраїлі у вакцинованих чоловіків препаратом Pfizer з'явилися проблеми із серцем
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech (фото: bloomberg.com)
2 Червня 2021, 13:33
читать на русском

В Ізраїлі серед вакцинованих від коронавірусу препаратом Pfizer виявили випадки міокардиту.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на експертів Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю.

Зазначається, що у вівторок, 1 червня, МОЗ Ізраїлю заявило про виявлення невеликої кількості випадків серцевого запалення. В основному випадки міокардиту спостерігаються у молодих чоловіків, які отримали вакцину COVID-19 Pfizer в Ізраїлі.

Від грудня 2020 року до травня 2021 року в Ізраїлі зафіксували 275 випадків міокардиту серед більш як п'яти мільйонів вакцинованих. Серед них 95% випадків класифікували як легкі. При госпіталізації більшість пацієнтів провели в лікарні не більше чотирьох днів.

Згідно з дослідженням, існує ймовірний зв’язок між отриманням другої дози (Pfizer) вакцини і появою міокардиту у чоловіків у віці від 16 до 30 років. Втім, найчастіше це спостерігається серед чоловіків у віці від 16 до 19 років, ніж в інших вікових групах.

Компанія Pfizer заявила, що знає про випадки міокардиту, але зв'язок між ними та вакциною поки не встановлено.

Нагадаємо, що представники Міжнародного центру доступу до вакцин розповіли про побічні ефекти, що можуть виникнути після отримання щеплення проти COVID-19. Після отримання щеплення проти коронавірусу побічні ефекти можуть тривати від 12 до 36 годин.

Читайте також

1