Київ перебуватиме у "червоній" зоні щонайменше до 10 травня - джерело

Після 10 травня можливе послаблення карантину, але потім його знову посилять
Ексклюзив
Київ перебуватиме у "червоній" зоні щонайменше до 10 травня - джерело
Київ, карантин, швидка допомога (фото: Парламент.UA)
19 Квітня 2021, 14:06
читать на русском

Київ перебуватиме у "червоній" зоні карантину щонайменше до 10 травня. Ймовірність виходу до "помаранчевої" зони можлива лише після травневих свят.

Про це Парламент.UA стало відомо з власних джерел.

Як повідомило джерело, до 10 травня столиця точно перебуватиме у "червоній" зоні і сподіватися на послаблення карантину протягом найближчих трьох тижнів не варто.

Після 10 травня можливий перехід до помаранчевої зони, але це за умови, якщо під час Великодніх свят кияни не "нагуляються" до чергового стрибка захворюваності. Про "жовту" зону у Києві з більшою ймовірністю можна буде говорити ближче до літніх канікул, коли студенти роз`їдуться по домівках, а в офісах розпочнеться сезон відпусток.

Загалом же, джерело прогнозує, що до кінця року Київ не вийде з карантинних обмежень, причому переважатиме у місті саме "червона" зона.

Нагадаємо, що про суворий карантин до 10 травня при відсутності позитивної динаміки захворюваності раніше заявляв і мер Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка).


Контекст. У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запровадив більш суворі обмеження. Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня.

1