Київ посів сьому сходинку у світовому рейтингу міст із найбільшими заторами

Київ посів сьоме місце у світі за втратами часу в заторах
Київ посів сьому сходинку у світовому рейтингу міст із найбільшими заторами
Затори в Києві (Фото: Вечірній Київ)
13 Січня 2021, 17:19
читать на русском

Найбільші затори у Києві спостерігалися у грудні, а найвільнішими дороги були під час весняного локдауну – з березня до травня.

Про це свідчать розрахунки щорічного рейтингу Traffic Index 2020 від компанії TomTom, яка виготовляє навігатори і програмне забезпечення до них.

Перше місце за кількістю заторів посіла Москва і область, друге - Мумбай (Індія), третє - Богота (Колумбія). У 20 найзавантаженіших також увійшли Одеса (11 місце) і Харків (13 місце).

У 2019 році  затримка в  дорозі в Києві склала 51%, що означає, що годинна поїздка де-факто займає півтори години. У тому ж році Київ займав 12 місце із середньою затримкою 53%.

Читайте також

Нагадаємо, у 2021 році столична влада планує здійснити капітальний ремонт Майдану Незалежності та головної вулиці Києва – Хрещатика. Вже відомо, що проєкт передбачає роботи на ділянці від Європейської площі (стик бруківки та асфальту) до Бессарабської площі (до радіуса заокруглення примикання бульвару Тараса Шевченка), що складає 1,165 км.

Планується капітальний ремонт тротуарів, облаштування велодоріжок, капітальний ремонт інженерних мереж. Будуть замінені дощова каналізація та електричні мережі та світлофори. Для оновлення зовнішнього вигляду вулиці передбачається: ремонт фонтанів, заміна пошкоджених зелених насаджень, тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами для людей, що цього потребують.