Київ виділив додатково 30 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків

Кошти взяті з резервного фонду столиці
Київ виділив додатково 30 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків
Віталій Кличко (фото: УНІАН)
12 Жовтня 2020, 14:30
читать на русском

Столична влада виділила з резервного фонду бюджету міста 30 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків комунальних медичних закладів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Хочу повідомити, що днями місто додатково виділило з резервного фонду столиці майже 30 млн гривень. Це кошти на закупівлю комунальними медзакладами засобів індивідуального захисту, - цитує пресслужба слова мера Києва Віталія Кличка.

Читайте також

Ми надалі працюємо і над збільшенням ліжок у медзакладах для лікування хворих на COVID-19, і над забезпеченням лікарень та медиків усім необхідним. За виділені кошти для медзакладів закуплять костюми біологічного захисту, бахіли, ізоляційні одноразові медичні халати, маски, медичні рукавички та захисні щитки, - підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що лікарі сьогодні ризикують найбільше, бо перебувають у контакті з хворими пацієнтами. Тому, щоб захистити себе та запобігти передачі інфекції, медики повинні дотримуватись правил інфекційного контролю та використання засобів індивідуального захисту. Закупівля таких засобів, за словами мера, дозволить зменшити розповсюдження захворюваності серед медичних працівників.

Читайте також

Кличко також нагадав, що наприкінці березня місто виділило понад 260 млн грн із резервного фонду бюджету столиці на заходи з протидії поширенню коронавірусу. Тоді за ці кошти для лікарень придбали засоби індивідуального захисту, необхідне обладнання та ліки. Окремо місто також виділяє гроші на ремонт систем постачання кисню в лікарнях та закупівлю кисневих концентраторів.

Нагадаємо, що міська влада Києва розпочинає втілення ще одного інфраструктурного проекту - будівництво нового пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів "Оболонський".