Київ та Барселона стали містами-побратимами - КМДА

Барселона надалі допомагатиме й підтримуватиме Київ
Київ та Барселона стали містами-побратимами - КМДА
Мер Києва Віталій Кличко та мер Барселони Ада Колоу, фото КМДА
25 Вересня 2022, 11:50
читать на русском

Київ та Барселона підписали угоду про співпрацю та стали містами-побратимами.

Про це повідомили в КМДА.

Таким чином у Барселоні угоду про співпрацю підписали мер Києва Віталій Кличко та мер Барселони Ада Колоу.

Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста мають ключову роль у розвитку держав та поглибленні співпраці між ними. Столиця України розвиває співробітництво з європейськими містами. Залучає допомогу від партнерів, переконує їх в необхідності подальшої підтримки України. Бо ми повинні бути сильними разом! Перемога України у війні з російськими варварами – це запорука миру і спокою в усій Європі. Ми вдячні нашим друзям, які допомагають. Барселона передавала Україні пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни, – сказав Віталій Кличко.

За словами Ади Колоу, Барселона надалі допомагатиме й підтримуватиме Київ та Україну. Мери також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

Цими вихідними Барселона святкує Дні міста. Наступного року містом-партнером у відзначенні дня народження Барселони буде Київ. На вулицях Барселони буде представлена українська культура, кухня, відбудуться заходи за участі митців із Києва, - йшлося в повідомленні.

У КМДА додали, що від початку війни Барселона стала сьомим європейським містом, з яким Київ підписав угоду про побратимство. Таким чином цього року побратимами Києва стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург.

Загалом у столиці України 63 міста-побратима.

Нагадаємо, 9 червня, Київрада позбавила Мінськ статусу міста-побратима. Москву також позбавили цього статусу.