Київ уперше відзначить День Української Державності

Святкові заходи проведуть в усіх районах столиці
Київ уперше відзначить День Української Державності
Прапор України Фото: https://t.me/KyivCityOfficial/4671
27 Липня 2022, 06:01
читать на русском

У четвер, 28 липня, в Києві уперше відзначать День Української Державності.

З нагоди свята у столиці заплановано низку урочистих заходів, повідомляє КМДА.

Зокрема, цього дня в усіх районах міста відбудуться урочисті церемонії підняття Державного прапора України.

Також відбудеться покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф на території України.

У столиці встановлять інформаційно-довідкові стенди і конструкції про борців за незалежність України, учасників національної безпеки та оборони. У зелених зонах створять тематичні святкові композиції.

Відзначення Дня Української Державності у Києві не обмежиться одним днем: протягом усього року в місті проводитимуть відповідні культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі акції. Зокрема, в освітніх закладах організують спортивні та національно-патріотичні заходи, присвячені історичним подіям і видатним діячам українського державотворення, - кажуть у КМДА.

Заходи до Дня Української Державності також пройдуть у всіх районах столиці.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 31 травня встановила на 28 липня новий святковий день – День української державності.

1