Київське метро змінило графік роботи на час локдауну

Поїзди метро їздитимуть рідше
Важливо
Київське метро змінило графік роботи на час локдауну
Метро Фото: Київський метрополітен
7 Квітня 2021, 17:14
читать на русском

На час локдауну в Києві поїзди метро змінять графік руху з метою економії ресурсів.

Про це повідомила "Українська правда".

Як пояснила речниця Київського метрополітену Наталія Макогон у найближчі два дні в підземці аналізуватимуть пасажиропотік та визначатимуть новий графік руху, оскільки щодня видається більше перепусток на метро і пасажиропотік може зрости.

Попередньо відомо, що у піковий час змінять частоту поїздів з 1:30 хвилини до 2 хвилин. У метро намагатимуться поєднати заощадження ресурсів та дотримання карантинних заходів, - сказала Макогон.

Довідка: за підрахунками київського метрополітену, 5 квітня підземкою скористалося 152 тисячі пасажирів, а 6 квітня – 210 тисяч. До локдауну середньодобовий пасажиропотік становив до 1 мільйона людей. У 2019 році підземкою користувалося 1,5 мільйона пасажирів щодня.

Читайте також


Контекст. У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запровадив більш суворі обмеження. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працює за спеціальними перепустками пасажирів, тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

1