Національний академічний театр оперети оновили в Києві - фото

Киянам показали, як виглядає театр після ремонту
Національний академічний театр оперети оновили в Києві - фото
Київський національний академічний театр оперети Фото: КМДА
14 Травня 2021, 14:34
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли розпочне роботу оновлений Київський національний академічний театр оперети та показав коротке відео, як виглядає театр після ремонту.

Сьогодні ввечері, після масштабної реконструкції, відбудеться відкриття головної сцени Київського національного академічного театру оперети. Це – єдиний в Україні театр оперети. Велика зала театру тривалий час перебувала в аварійному стані та потребувала негайної реставрації. Місто виділило кошти на її здійснення, – сказав Кличко.

Так, у залі, зокрема, виконали роботи з протипожежної безпеки. Як розповіли у КМДА, у театрі встановили нове обладнання системи. Укріпили арки сцени та інших елементів глядацької зали.

Встановили нову систему кондиціювання. Замінили крісла для глядачів. Та здійснили реставрацію інтер’єру зали. При цьому зберегли атмосферу початку 20 сторіччя. Також встановили сучасну систему освітлення і звуку. Це дозволить колективу робити видовищні вистави.

Тож сьогодні, ввечері п’ятниці, ви можете потрапити на гала-концерт на честь відкриття оновленої Київської оперети, - додав мер (досьє Віталія Кличка).

Нагадаємо, з 20 квітня театр оперети було зачинено через посилення карантину у Києві. Його відкрили та дозволили роботу з 1 травня, коли у столиці скасували локдаун.

Читайте також

1