Київстар відновлює роботу: яка ситуація з мобільним зв`язком та інтернетом

За минулу добу спеціалісти компанії відновили послугу міжнародного голосового роумінгу, усунули проблему з обривами дзвінків, стабілізували зв'язок в Києві.
Київстар відновлює роботу: яка ситуація з мобільним зв`язком та інтернетом
Київстар
15 Грудня 2023, 14:43
читать на русском

Український оператор мобільного зв'язку "Київстар" відновив послугу міжнародного голосового роумінгу. Також вдалося стабілізувати зв'язок у Києві.

Компанія на офіційній сторінці у Facebook повідомила, що LTE працює в низці областей.

"Ця хакерська атака перетворилась в багатогодинний марафон роботи. Але наша мережа відновлюється після масштабної кібератаки. І нарешті ми можемо сказати, що LTE працює в низці областей!" - йдеться в повідомленні.

Так, підключення все ще триває. Враховуючи небезпеку, "Київстар" поки не може повідомляти точні локації.

"Мережа "Київстар" відновлюється після наймасштабнішої в телеком галузі кібератаки", - зазначили в пресслужбі.

Наразі понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані.

Абонентам доступний голосовий зв`язок, в тому числі - в міжнародному роумінгу, послуги "Домашнього Інтернету".

Відучора розпочато відновлення доступу до послуг мобільної передачі даних, зокрема на заході України.

Сьогодні в планах компанії - подальше відновлення послуг передачі даних.

"Технічні роботи відбувається поступово, з дотриманням усіх вимог безпеки", - повідомили в пресслужбі "Київстар".

Там також акцентували, що інформування про 100% працездатність сервісів, компанія буде робити по завершенні всіх стабілізаційних заходів.

Абонентів попередили, що в деяких населених пунктах все ще можуть виникати короткочасні складнощі із якістю зв`язку, але спеціалісти компанії їх усувають.

Користувачам також радять: якщо ваша SIM-картка не реєструється в мережі, треба перезавантажити телефон, або включити і виключити "авіа" режим. Також допомагає вибір мережі у налаштуваннях телефону.

Нагадаємо, причиною масштабного збою в роботі зранку 12 грудня стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці.

Якщо вам потрібна термінова допомога – зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби – зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини.

Також ви можете попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. У Пунктах Незламності, розгорнутих на базі підрозділів МВС, є можливість скористатися Wi-Fi.

Екстрені номери 101, 102, 112 працюють у штатному режимі.

Читайте також

1