Кімнатні рослини можуть бути небезпечні для псів та котів: які квіти не можна гризти тваринам

Якщо у вас живе кіт чи пес, перед тим як принести в будинок рослину необхідно переконатися, що вона не токсична для нього
Кімнатні рослини можуть бути небезпечні для псів та котів: які квіти не можна гризти тваринам
28 Лютого 2024, 21:50
читать на русском

Кімнатні рослини прикрашають житло, приємно пахнуть, очищають повітря та навіть можуть допомогти зменшити вологість у будинку. Однак деякі різновиди квітів можуть бути небезпечними для ваших домашніх тварин і навіть вбити їх.

Деякі рослини можуть викликати у тварин подразнення, розлад шлунка, а також можуть становити смертельну небезпеку.

Алое вера

Алое вера — одна з найпопулярніших кімнатних рослин може бути шкідливим для кішок і собак і викликати тремор і блювання, якщо її з'їсти.

Рослини алое вера містять антрахінонові глікозиди, які метаболізуються кишковими бактеріями з утворенням сполук, що збільшують кількість слизу у товстій кишці.

Спатифілум

Цю рослину також називають "Лілії миру". Ця чудова рослина з білими квітами і блискучим зеленим листям приносить багато користі в будинок, проте власникам собак і кішок краще від неї відмовитися.

Його токсичність може змінюватись від легкої до помірної, і домашні тварини можуть страждати від подразнення ротової порожнини, якщо вирішать його погризти.

Заміокулькас

Ця рослина токсична від легкого до помірного ступеня при ковтанні домашніми тваринами. Токсини в рослині можуть викликати біль у животі та блювання.

Тюльпани

Ця квітка містить токсичну речовину глікозид. Найтоксичнішою частиною рослини є цибулина, і після вживання вона може спричинити такі симптоми, як блювання та гіперсалівація.

Пуансеттія

Пуансеттія належить до сімейства молочайних, яке має репутацію дуже отруйної рослини. Квітка має нижчий рівень токсичності і викликає лише легкі симптоми при потраплянні всередину. Однак, вона все ще може викликати нудоту та блювання, якщо їх з'їсти.

Нагадаємо, українці, які мають домашніх улюбленців, можуть виїхати за кордон з тваринами. Проте для цього потрібно виконати декілька умов та мати спеціальні документи.

Читайте також

1