Китай проводить військові навчання та перекидає техніку до Тайваню

Маневри проходять на тлі підготовки можливої поїздки спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань
Важливо
Китай проводить військові навчання та перекидає техніку до Тайваню
Китайська армія / Фото: Getty Images
30 Липня 2022, 14:31
читать на русском

Збройні сили Китаю почали військові навчання в Південнокитайському морі та перекидають важку техніку ближче до Тайваню.

Як повідомляє sina.com, маневри проходять на тлі підготовки можливої поїздки спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Зазначається, що навчання пройдуть протягом двох днів в чотирьох районах Південнокитайського моря - в акваторіях провінцій Гуандун і Хайнань. Цілі навчань і кількість залучених сил не уточнюється.

Американське видання NBC з посиланням на джерела пише, що 29 липня розпочалося турне офіційної делегації Конгресу США на чолі з Пелосі країнами Азії.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі / Фото: GettyImages

Як відомо, делегація відвідає Японію, Південну Корею, Малайзію і Сінгапур. Візит на Тайвань поки значиться як попередній.

За словами конгресмена Ріка Ларсена (Вашингтон), офіційні особи Китаю чинили на нього тиск, щоб запобігти поїздці Пелосі на Тайвань. Він наголосив, що співробітник китайського посольства в телефонному дзвінку вимагав скасувати візит.

Важливо зауважити, що запланований візит Пелосі на Тайвань серйозно загострив напруженість між Китаєм і США. Офіційний Пекін вимагає скасувати поїздку, оскільки вважає її втручанням у внутрішні справи Китаю. Вашингтон побоюється, що літак з американською делегацією взагалі можуть збити.

У зв'язку з цим США направили до берегів Тайваню авіаносець, а Пекін погрожує острову тим, що йому "доведеться відчути гнів", якщо Пелосі все-таки відвідає цю територію.

Крім цього, китайська армія активно перекидає бронетехніку в провінцію Фуцзянь, найближчу до Тайваню територію материкового Китаю. За офіційними даними, техніка їде на навчання.

Читайте також

1