Китайська вакцина Sinovac приїде до України вже в четвер

Першу партію препарату очікують в Україні післязавтра, 25 березня
Головне
Китайська вакцина Sinovac приїде до України вже в четвер
Коронавірус, вакцина (фото: Reuters)
23 Березня 2021, 20:14
читать на русском

25 березня до України прибуде перша партія китайської вакцини від коронавірусу фірми Sinovac.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на представника компанії "Лекхім" Елеонору Мірошник.

Китайська вакцина від коронавірусу розробки Sinovac повинна прибути в Україну 25 березня. Точний час доставлення та номер рейсу стануть відомі пізніше.

25 березня компанія-посередник"Лекхім", яка є представником Sinovac Biotech, повинна прийняти і доставити в Україну першу партію китайського препарату під назвою CoronaVac.

Ймовірно, у першій партії буде 700 тисяч доз вакцини. Контракт з Sinovac передбачає постачання 1,9 мільйона доз.


Контекст: Україна домовилась про закупівлю вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 китайської фірми Sinovac. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що на вимогу китайського постачальника, закупівлею займатиметься приватна компанія. Нею стала "Лекхім", пов'язана з ексрегіоналкою Раїсою Богатирьовою.

Однак журналісти Chas News зателефонували у компанію Sinovac, де їм повідомили, що саме український уряд наполіг на роботі через посередника. Вартість угоди з китайськими виробниками досі невідома.

Читайте також

3 лютого НАБУ розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 долара за дозу за допомогою приватної фірми-посередника. Оприлюднена ціна закупівлі однієї дози вакцини стала чи не найвищою у світі, а її "загальна ефективність" під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38%.

Детальніше про закупівлю китайської вакцини Україною читайте у нашому матеріаліКорупційна змова: китайську вакцину Україна отримає через ексрегіоналку Богатирьову.

1