Китайські компанії планують розпочати комерційні польоти в космос уже до 2025 року

Китай може скласти достойну конкуренцію американським компаніям
Китайські компанії планують розпочати комерційні польоти в космос уже до 2025 року
Космічний туризм (Фото: pexels)
1 Жовтня 2022, 22:32
читать на русском

Тоді як космічні агенції планують відправити астронавтів на Місяць, на Марс, а в інші куточки Сонячної системи поки що лише безпілотні місії, космічний туризм набирає обертів. Поки що лідерами на цьому ринку є американські компанії Virgin Galactic, Blue Origin і SpaceX. Але Китай планує скласти їм конкуренцію вже найближчим часом.

Про це пише видання Universe Today.

За словами Яна Іцяня, вченого, який працював над створенням китайських ракет і засновника компанії CAS Space, Китай незабаром, ближче до 2025 року, зможе запропонувати свої послуги для космічних туристів. Перша група туристів вирушить у суборбітальний політ уже за 3 роки, і квитки на політ у космос коштуватимуть від 287 200 до 430 800 доларів (від 2 до 3 мільйонів юанів).

За словами Яна Іцяня, найбільш слушним для китайських комерційних польотів у космос буде варіант із використанням ракети-носія та космічного корабля з пасажирами. Наприклад, як це робить компанія Blue Origin зі своєю ракетою New Shephard.

Згідно із заявою вченого, китайські компанії використовуватимуть ракету-носій "Чанчжен-3C" і космічний корабель "Шеньчжоу" для відправлення туристів у космос. Хоча наразі йдуть розробки нового покоління космічних кораблів, які зможуть помістити 7 туристів на борту.

Читайте також

1