Киян попередили про небезпеку: столицю накриє сильний вітер

Фахівці дали рекомендацію, що робити при сильному вітрі на вулиці
Киян попередили про небезпеку: столицю накриє сильний вітер
Автомобіль, на який впало дерево; сильний вітер (фото: УНІАН)
4 Березня 2021, 17:56
читать на русском

Київ у найближчу годину зі збереженням до кінця доби 4 березня накриє сильний вітер - 15-18 м/с. Українців попереджають про перший рівень небезпечності (жовтий).

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У найближчу годину зі збереженням до кінця доби 4 березня в Києві очікуються пориви вітру 15-18 м/с (І рівень небезпечності, жовтий), - йдеться у повідомленні.

Під час сильного вітру фахівці рекомендують усі вікна будинків щільно зачинити та прибрати з балконів/лоджій предмети, що можуть випасти назовні.

Читайте також

На вулиці рекомендують триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередач та дерев. У разі сильного вітру - сховатися у найближчому приміщенні чи природному укритті.

Потрібно уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними транспортні засоби. При необхідності (падінні дерев чи гілок, травмуванні людей) звертатись до екстрених служб за телефонами: 101 або 103.


Контекст. Раніше повідомлялося, що у середу та четвер 3 і 4 березня Україна перебуватиме під впливом антициклону Жаклін, який принесе тепло і сонце. У наступні дві доби в Україні опадів не очікується, лише у східних областях можливий невеликий мокрий сніг і дощ.