Бабак Тимко напророкував ранню весну в Україні

Харківський бабак Тимко ІІІ не побачив своєї тіні, коли його дістали з будиночка
Бабак Тимко напророкував ранню весну в Україні
Харківський бабак Тимко (Фото: Facebook/ Наш Харьков)
3 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

У Харкові бабак Тимко ІІІ не побачив своєї тіні, коли його дістали з будиночка, отже за прикметами весна буде рання.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

Головний український чотирилапий синоптик, степовий бабак Тимко IIІ живе на біологічній станції Харківського національного університету ім.Каразіна в селі Гайдари.

Щороку бабака дістають з будиночка, щоби дізнатися, коли настане весна. Цьогоріч Тимко не побачив своєї тіні.

Весна у нас буде рання, але це не означає, що через тиждень - два, а треба трошки почекати. Через шість тижнів буде тепло, - пояснила прогноз Тимка IIІ Надія Токарська, доглядальниця бабака.

Також бабака запитали, який зі способів уберегтися від Covid-19 є найкращим. Перед Тимком поставили порожню місткість з написом "Вакцина" (як пояснили організатори прогнозу, вона символізує вакцину, якої ще немає в Україні), спортивні снаряди, фрукти (здорове харчування), сало з часником (традиційний український рецепт зміцнення імунітету) , космічний апарат з написом "На Марс" і іграшкового почекуна з написом "Витримка". Тимко спочатку побіг до спорту, а потім до почекунів.

Значить, ми не забуваємо про здоровий спосіб життя, займаємося спортом і гуляємо на повітрі, не забуваємо про витримку, - сказала Токарська.

Читайте також

Нагадаємо, у Національному природному парку "Слобожанський" на Харківщині науковці почали перераховувати бобрів. Науковці вимірюють усі дерева та кущі, які погризли тварини, а за розміром укусу визначають їх вік.

Облік проводиться за стандартною методикою: рахуються усі дерева та кущі, які бобри погризли. Діаметри вимірюються за допомогою штангенциркуля і лінійки. І за кількістю цих кущів та дерев можна розрахувати кількість тварин у родині, яка займає ділянку. Щоб перезимувати, вони впродовж осені заготовляють запаси. Також вимірюють сліди від зубів на деревах, а за шириною цього сліду можна визначити вік бобра.

А на Київщині жителі села Вороньків Бориспільського району залишилися без електроенергії через бобрів. Кілька дорослих бобрів погризли дерева у сільському парку. Дерева впали на лінії електропередач і обірвали дроти. Інцидент призвів до того, що люди майже добу сиділи без світла.

1