Киянам, які заборгували за тепло, загрожують штрафи: скільки доведеться "доплатити"

Боржникам пропонують реструктурувати свої борги, щоб сплачувати їх частинами
Киянам, які заборгували за тепло, загрожують штрафи: скільки доведеться "доплатити"
Ціни на газ (Фото: КМУ)
9 Грудня 2021, 17:24
читать на русском

У комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" повідомили про застосування штрафних санкцій до киян, які мають значні заборгованості перед постачальником теплоенергії та гарячої води.

Як зазначають у пресслужбі КП "Київтеплоенерго", загальна заборгованість киян за опалення та гарячу воду складає близько 3,5 млрд гривень.

Київтеплоенерго змушене застосовувати 3% річних та інфляційні втрати до боржників, які тривалий час накопичують борг та відмовляються реструктурувати його, — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що значна кількість боржників є киянами, які мешкають у центрі столиці та мають квартири із площею понад 100 квадратних метрів. Саме до них у компанії планують застосувати санкції.

Зазначається, що такі механізми застосовуються відповідно до норм чинного законодавства та з міркувань соціальної справедливості щодо споживачів, які вчасно сплачують за послуги.

Задля уникнення фінансових санкцій у "Київтеплоенерго" пропонують укласти додаткову угоду та реструктурувати борг.

Щоб уникнути фінансових санкцій, клієнт-боржник може укласти угоду про реструктуризацію боргу — він платитиме прийнятними для сімейного бюджету частинами, — додали у компанії.

Для цього потрібно:

  • Звернутися через месенджер у Facebook або Skype до Центру комунального сервісу (ЦКС). Надіслати фото чи скан-копії необхідних документів.
  • Залишити електронну заявку у ЦКС.
  • Записатися на прийом до найближчого відділення ЦКС в електронну чергу.
  • Звернутися листом до СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" за адресою вул. Жилянська, 83/53.

Нагадаємо, "НАК "Нафтогаз" попередив споживачів про зміну тарифів на газ з 1 грудня 2021 року. Усі клієнти ПОН мають змінити газову компанію та укласти з нею договір.

Читайте також

1