"Нафтогаз" представив новий тарифний план на опалювальний сезон: ціна

Оплачувати за газ потрібно буде рівномірними частинами щомісяця
Головне
"Нафтогаз" представив новий тарифний план на опалювальний сезон: ціна
Газ (фото: Pexels)
9 Серпня 2021, 12:35
читать на русском

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" від 9 серпня ввела новий тарифний план "Комфортний сезон" на опалювальний сезон для побутових клієнтів.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначається, за тариф на газ потрібно платити рівномірними частинами щомісяця. А ціна на газ в "Комфортному сезоні" зафіксована на рівні чинного річного тарифу - 7,96 грн/куб.м з ПДВ без вартості розподілу (доставки).

Підключення до тарифного плану "Комфортний Сезон" можливе за умови відсутності боргу у клієнта.

Загальна сума у тарифному плані визначається під час підключення клієнта відповідно до запланованого об’єму газу на опалювальний сезон (7 повних місяців - від 1 жовтня до кінця квітня). Щомісяця клієнт сплачує рівномірними частинами – 1/7 від вартості запланованого об’єму газу.

Сплатити потрібно не пізніше 15-го числа, у цей період також діє знижка в 1%. Усі рахунки доступні лише в електронному форматі – тобто надходять та зберігаються в особистому кабінеті або чат-боті. У будь-який період клієнт за бажанням може змінити тарифний план "Комфортний сезон", вибравши іншу доступну пропозицію від ДК "Нафтогаз України".

Як відбувається розрахунок необхідного об’єму газу на опалювальний сезон за цим тарифом?

Необхідний об’єм газу розраховується відповідно до типу споживання, враховуючи історичні дані конкретного клієнта (якщо такі є). Типи споживання, які враховуються при розрахунку:

  • Приготування їжі (50-200 м3)
  • Приготування їжі та підігрів води (150-500 м3)
  • Опалення (800-20 000 м3)

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як українці можуть зекономити в опалювальному сезоні на газі. За його словами, громадян вбереже від тарифних стрибків введення річних тарифів на газ з травня.

Читайте також

1