Шмигаль розповів, як можна зекономити в опалювальний сезон

Значна частина споживачів не відчує тарифних стрибків
Головне
Шмигаль розповів, як можна зекономити в опалювальний сезон
Газ (Фото: pixabay)
16 Липня 2021, 11:54
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як українці можуть зекономити в опалювальному сезоні на газі. За його словами, громадян вбереже від тарифних стрибків введення річних тарифів на газ з травня.

Про це Шмигаль сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді 16 липня.

За словами прем'єра, згідно з даними "Оператора ГТС", у Європі відбулось максимальне зростання ціни на газ за останні 13 років і становить більш як 450 доларів за тис. куб. м.

Такої ціни не було з 2008 року, а це означає, що українські домогосподарства були б змушені платити по 13-15 грн за куб. м газу. Але цього не відбувається, як ми бачимо, - зазначив він.

Глава уряду наголосив, що значна частина споживачів не відчує тарифних стрибків в опалювальний сезон завдяки встановленню фіксованої річної ціни на газ, яку отримали всі споживачі з 1 травня.

Ми застрахували людей від стрибків цін на газ, які ми бачимо зараз. Тобто, наприклад, споживачі ”Нафтогазу” сьогодні платять 7,96 грн за куб. м, - сказав Шмигаль.

Також регулюватиме тарифи на тепло місцева влада, а стабільні контракти дозволять теплокомуненерго отримувати блакитне паливо без коливання ціни.

Нагадаємо, що цього року Міністерство економіки очікує, що тарифи для українців на гарячу воду та опалення можуть зрости приблизно на 33% (± 3%).

Нацкомісія з енергетики та тарифів передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного на місцевий рівень, тому тарифи на опалення встановлюватиме місцева влада.

Читайте також

1