Тарифи на опалення визначатимуть місцеві ради

Місцева влада також опікуватиметься розвитком підприємств теплокомуненерго
Головне
Тарифи на опалення визначатимуть місцеві ради
Опалення (фото: УНІАН)
8 Липня 2021, 14:19
читать на русском

Нацкомісія з енергетики та тарифів передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного на місцевий рівень, тому тарифи на опалення встановлюватиме місцева влада.

Про це повідомило НКРЕКП.

На виконання ініціатив уряду та підтримуючи відповідні позиції Мінрегіону, місцевих органів влади, асоціацій та громадських організацій щодо децентралізації влади, регулятор на відкритому засіданні 7 липня 2021 року ухвалив відповідну постанову, - йдеться у повідомленні.

Зазначеною постановою на місцевий рівень передали державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.

Таким чином встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади, - наголосили у НКРЕКП.

Водночас Комісія здійснюватиме методичну роботу та надаватиме допомогу з питань держрегулювання підприємств теплопостачання.

Нагадаємо, з 1 травня 2021 року підприємства теплокомуненерго мають отримати змогу вільно обирати постачальника газу. Контракти укладатимуться на комерційних засадах, оскільки з 20 травня Кабмін припинив регулювання цін на газ для теплокомуненерго. Запровадження ринку газу для тепловиків змусить підприємства підняти тарифи на опалення щонайменше на 20%.

Читайте також