У Києві від липня запроваджують авансові платежі за опалення

Авансові платежі будуть добровільними і обчислюватимуться як середньозважені по місту
Важливо
У Києві від липня запроваджують авансові платежі за опалення
Опалення, тарифи (Фото: 5.ua)
7 Липня 2021, 15:39
читать на русском

У Києві запроваджують літні добровільні авансові платежі за централізоване опалення.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Ми запроваджуємо рекомендований авансовий платіж, літній. Така система існувала раніше, коли платежі за опалення були рівномірно розподілені на весь рік. Сьогодні ми говоримо про те, що певний процент оплати за опалення може бути внесений за вашим бажанням у літній період. Це допоможе вчасно почати опалювальний сезон, зробить зимові рахунки за опалення більш збалансованими і зменшить навантаження на споживачів, - зазначив Пантелеєв.

Рекомендовані авансові платежі за тепло будуть йти окремим новим рядок у платіжках "Київтеплоенерго" в липні. Становитиме рекомендований авансовий платіж – 10 грн/кв. м. Його можна сплачувати вже з липня, і це буде певним накопиченням, щоб зменшити плату за опалення взимку.

Цей авансовий платіж є цілком добровільний, він розрахований як середньозважений по місту. Вартість опалення за попередній опалювальний сезон розбито на частини по 30% і становить близько 10 гривень з квадратного метра опалювальної площі, - розповів директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін.

Нагадаємо, у Києві можуть підвищити тарифи на опалення через нову запропоновану "Нафтогазом" фіксовану ціну на газ.

Читайте також