Киянці, яка морила дітей голодом, дали 12 років тюрми

Вона залишила своїх дітей на 11 днів у зачиненій квартирі
Киянці, яка морила дітей голодом, дали 12 років тюрми
Жінка, яка залишила помирати дітей від голоду фото: соцмережі

Горе-матір, яка в Києві залишила помирати дітей від голоду, засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

На початку грудня 2016 року 21-річна мешканка Києва Владислава Т. на 11 днів залишила у зачиненій квартирі однорічного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку - у непритомному стані.

29 серпня 2019 року Голосіївський районний суд міста Києва засудив обвинувачену до 8 років за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці). Оскільки прокуратура наполягала на призначенні жінці довічного позбавлення волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), вказаний вирок був оскаржений в апеляційній інстанції.

18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури міста Києва, скасував вирок Голосіївського райсуду столиці, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд в іншому складі суду.

У ході судового розгляду прокурор повністю довів вину обвинуваченої та вироком Голосіївського районного суду від 05 липня 2021 року жінку визнано винною у вчиненні злочину за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України та засуджено до 12 років позбавлення волі. Обвинувачена перебуває під вартою.

Нагадаємо, що у селищі Любарі поліцейські знайшли в одній з господарських будівель тіло немовляти, загорнуте у ковдру.