Кияни стали частіше хворіти на коронавірус

Кияни стали частіше хворіти на коронавірус
Кияни стали частіше хворіти на коронавірус
Вакцинація (Фото: www.pexels.com)
25 Липня 2022, 16:55
читать на русском

У Києві минулого тижня на COVID-19 захворіло вдвічі більше людей, ніж за попередній.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає КМДА.

За її словами, з 11 до 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245.

Також є тенденція до збільшення госпіталізованих, отже спостерігаємо збільшення випадків тяжкого перебігу хвороби, – зазначила Гінзбург.

За її словами, таке стрімке підвищення рівня захворюваності за один тиждень влітку має насторожити та змусити вчергове згадати про заходи безпеки, насамперед про найефективнішу профілактику цієї небезпечної хвороби – вакцинацію.

Хочу наголосити на тому, що навіть у найважчі для столиці дні з часів загострення військової агресії рф комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від COVID-19. Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або Консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу. Продовжується також робота центрів масової вакцинації у торговельних центрах, а саме: в "Гулівері", "River Mall", універмазі "Україна" та інших, – нагадала вона.

Нагадаємо, в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.