Киянка-пенсіонерка збирала розвіддані для окупантів

Жінка передавала ворогу координати для ракетних ударів по столиці
Киянка-пенсіонерка збирала розвіддані для окупантів
Затримання Фото: od.npu.gov.ua
20 Липня 2022, 06:13
читать на русском

Мешканка Києва від початку війни передавала ворогу координати для ракетних ударів по столиці.

Як повідомили у столичній прокуратурі, жінка діяла на завдання представників спецслужб рф  - вона збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктів у м. Києві та Київській області.

Зібрану інформацію, а також фото об’єктів та координати їх розташування підозрювана передавала своїм кураторам через мобільні додатки для спілкування. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії, записники, сім-карти та банківські картки, - кажуть у прокуратурі.

За даними Служби безпеки України, 60-річна киянка передавала ворогу інформацію, яку він планував використати для завдання ракетних ударів, а також для можливого проведення диверсій у Києві.


Наразі колаборантці повідомлено про підозру за ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Розслідування триває.

Нагадаємо, у червні Служба безпеки України викрила російську агентуру, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України.

1