Кличко хоче обмежити пересування громадян Україною

Мер Києва наполягає на введенні загальнонаціонального локдауну
Важливо
Кличко хоче обмежити пересування громадян Україною
Кличко відвідам лікарню у Києві Фото: КМДА
13 Квітня 2021, 07:07
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, для чого потрібен загальнонаціональний локдаун і обмеження пересування регіонами країни.

Під час брифінгу столичний мер зауважив, що ситуація із розповсюдженням коронавірусу тривожна не лише у Києві. І фахівці, вірусологи та інфекціоністи попереджають про велику ймовірність подальшого стрімкого розповсюдження вірусу.

Ми можемо, звичайно, сподіватися, що фахівці помиляються. І завжди сподіваємося на кращий сценарій. Але в умовах постійної міграції населення регіонами країни, недотримання правил і в умовах відсутності масової вакцинації оптимістичного сценарію не буде, – вважає Кличко.

Він зауважив, що регулярно буває в інфекційних відділеннях столичних лікарень і щодня отримує десятки дзвінків із прохання допомогти госпіталізувати чи поховати людей. А також дзвінків із лікарень – десь закінчується кисень, а десь ставлять додаткові ліжка.

При цьому, підкреслив Віталій Кличко, багато людей не дотримуються правил. Не носять маски – навіть у публічних місцях і гуляючи натовпами. Влаштовують вечірки, їдуть відпочивати в інші міста.  Так само як і з інших регіонів України багато людей приїжджають до Києва.

Читайте також

Покращення ситуації в якомусь одному регіоні, не означає подолання вірусу загалом. Бо відбувається постійна міграція людей. А відповідно – і міграція вірусу. І ми будемо то виходити з червоної зони, то потім знову в неї потрапляти, - каже Кличко.


Контекст. 9 квітня міський голова Києва Віталій Кличко закликав центральну владу ввести загальнонаціональний локдаун, обмежити міжобласне сполучення та посилити контроль за дотриманням правил карантину.

В Офісі президента вважають, що загальнонаціональний локдаун вводити не будуть доти, доки регіональні локдауни справляються з COVID-ситуацією на місцях.

Читайте також на матеріал: Чи переживе бізнес нові локдауни: аналіз ситуації 

1