Кличко привітав українців із Водохрещем з ополонки - відео

Мер попросив киян не пірнати у холодну воду без підготовки
Кличко привітав українців із Водохрещем з ополонки - відео
Віталій Кличко в ополонці Фото: сайт КМДА
19 Січня 2021, 12:26
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко зранку пірнув у ополонку в затоці біля парку Дружби народів та привітав українців із Водохрещем.

Відео купання Кличко оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Температура повітря – мінус 19, води – плюс три. Без підготовки краще не пірнати. Зі святом Водохреща вас. Бережіть себе, будь ласка – сказав Кличко, випірнувши з ополонки.


Нагадаємо, у Православній церкві України заявили, що купання у крижаній воді не"змиває" усі гріхи. Також закликали не вважати цю дію церковною, пов'язаною зі святкуванням Хрещення Господнього.

Читайте також

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про правила, яких потрібно дотримуватися під час купання в ополонці, щоб не нашкодити організму.

За словами Ляшка, більшість людей очікують, що купання у крижаній воді на Водохреще зробить їх здоровішими. Лікар радить робити це лише повністю здоровим людям. Оскільки існують хвороби, при яких купатись в крижаній воді категорично заборонено.

Також Ляшко (досьє Віктора Ляшка) зазначив, що одноразове купання у крижаній воді не може загартувати й зміцнити організм.

1