Кличко розповів, чи підвищуватимуть тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва

За словами Кличка, ціни на проїзд у громадському транспорті наразі не зростуть
Головне
Кличко розповів, чи підвищуватимуть тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва
Тролейбус, громадський транспорт, (фото: УНІАН)
29 Травня 2023, 10:22
читать на русском

До закінчення війни громадський транспорт залишиться у столиці дотаційним. У зв'язку з цим, підвищення ціни на проїзд не передбачається.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телемарафону.

За словами Кличка, ціни на проїзд у громадському транспорті наразі не зростуть.

"Це питання обговорювалось, тому що транспорт в Києві дотаційний. Тому що собівартість проїзду більш як 20 грн. Він (проїзд - ред.) залишається найнижчим навіть в Україні, якщо не тільки говоримо про Європу. Але, враховуючи складну ситуацію, економічну складну ситуацію, складну ситуацію з бюджетом людей, ми не плануємо найближчим часом до закінчення військових дій підвищувати вартість проїзду", - зазначив мер.

Міський голова Києва додав, що в майбутньому знадобляться кошти на побудову метро, ремонт доріг та закупівлю громадського транспорту, а тому громадський транспорт повинен окуповуватись.

"Але транспорт до закінчення війни у нас залишиться дотаційним і ціна підвищуватись не буде. Ми не плануємо цього робити", - наголосив мер столиці.

Нагадаємо, з 22 травня у столиці наземний громадський транспорт у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття, а не висаджуватиме на найближчій зупинці.

1