Кличко заявив, що в Україні не контролюють хворих на COVID-19

На думку очільника столиці система "Дій Вдома" не працює
Кличко заявив, що в Україні не контролюють хворих на COVID-19
Віталій Кличко (фото: УНІАН)
16 Листопада 2020, 15:21
читать на русском

Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що в Україні немає дієвого контролю за хворими на коронавірус, тому вони заражають інших людей.

Про це мер Києва повідомив під час онлайн брифінгу.

Сьогодні на селекторі з прем’єр-міністром я також наголосив на важливості контролю за ізоляцією хворих та контактних осіб. Щоб припинити хвилю розповсюдження вірусу. Бо, на жаль, система "Дій вдома" не працює. І у нас багато прикладів, коли інфіковані та контактні особи продовжують ходити на роботу, в школу, відвідують публічні місця,- розповів Кличко (досьє Віталія Кличка).

Мер наголосив, що контроль за хворими та тими, хто з ними контактує, є одним із основних способів розірвання ланцюга передачі вірусу.

Також Кличко підтвердив, що Київ виконуватиме постанову уряду щодо карантину вихідного дня. Проте, Кабмін повинен розробити механізми компенсації втрат для бізнесу.

Читайте також


Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада. У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.