Колишній мер Одеси Костусєв переховується від правосуддя у розкішному маєтку в Великій Британії

Костусєва розшукують у справі міжнародного аеропорту "Одеса"
Колишній мер Одеси Костусєв переховується від правосуддя у розкішному маєтку в Великій Британії
Олексій Костусєв
20 Квітня 2024, 07:39
читать на русском

Колишній міський голова Одеси Олексій Костусєв, котрого розшукують за підозрою про заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом і Алексом Боруховичем (Олександр Грановський) КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності, мешкає в маєтку під Лондоном у Британії.

Про це пише видання 368.media з посиланням на Офіс генпрокурора.

Раніше Костусєва оголосили у розшук за участь в ОЗГ Кауфмана-Грановського (Борухович) -Труханова щодо привласнення КП «Міжнародний аеропорт Одеса». За цією справою ексвіцемер Олександр Орловський вже визнав свою провину та пішов на угоду зі слідством. 19 квітня Костусєв має прийти на допит в НАБУ в якості підозрюваного.

Костусєв, за даними НАБУ, мешкає за адресою 194, Kew Road, Richmond, Greater London. Маєток має 5 спальних кімнат і 3 ванних кімнати. Власник придбав її у 2000 році за 1,53 млн фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, ексмера Одеси Олексія Костусєва підозрюють у причетності до схеми заволодіння комунальним аеропортом "Одеса". У НАБУ заявили, що у 2011 році два відомі одеські бізнесмени зареєстрували фірму, організувавши спільне підприємство з міською радою, з розподілом часток 75% і 25% відповідно. Здобуття згоди депутатів забезпечив тодішній мер. Внаслідок реалізації схеми її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн. та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

29 серпня 2023 року Детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні майновим комплексом стратегічного об'єкта - КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності 5 особам, серед яких колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та 2 відомих у регіоні бізнесмена (Кауфман та Грановський – ред).

12 жовтня 2023 року НАБУ оголосило Костусєва в розшук. Нині Його немає в Україні.

Читайте також