Ексмера Одеси, батька нардепа Гончаренка Олексія Костусєва оголосили у розшук

Костусєв перебуває під підозрою у зв`язку зі справою про незаконне заволодіння аеропортом "Одеса"
Головне
Ексмера Одеси, батька нардепа Гончаренка Олексія Костусєва оголосили у розшук
12 Жовтня 2023, 14:32
читать на русском

Батька народного депутата від фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка, колишнього мера Одеси Олексія Костусєва оголосили у розшук.

Відповідний запис з'явився на сайті Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, ексмера Одеси Олексія Костусєва підозрюють у причетності до схеми заволодіння комунальним аеропортом "Одеса". У НАБУ заявили, що у 2011 році два відомі одеські бізнесмени зареєстрували фірму, організувавши спільне підприємство з міською радою, з розподілом часток 75% і 25% відповідно. Здобуття згоди депутатів забезпечив тодішній мер. Внаслідок реалізації схеми її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн. та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

29 серпня Детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні майновим комплексом стратегічного об'єкта - КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності 5 особам, серед яких колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та 2 відомих у регіоні бізнесмена (Кауфман та Грановський – ред).

Читайте також