Сестрі нардепа Гончаренка та її чоловікові висунули нові звинувачення

СБУ викрила депутата Одеської облради та його дружину на ще одному злочині: вкрали понад 24 млн грн на ремонтах об’єктів соціальної інфраструктури
Важливо
Сестрі нардепа Гончаренка та її чоловікові висунули нові звинувачення
7 Липня 2023, 14:43
читать на русском

Служба безпеки задокументувала нові корупційні злочини депутата Одеської облради та його дружини, яких раніше вже було викрито на рейдерському захопленні землі в регіоні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Наразі встановлено факти привласнення ними бюджетних коштів, виділених на ремонт і будівництво об’єктів комунальної та соціальної інфраструктури протягом 2017-2021 років.

Зокрема, це підряди на будівництво дитячого садка та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах Одеської області.

За весь період фігуранти завдали збитків державі на понад 24 млн грн.

За даними слідства, фігуранти діяли у складі організованої злочинної групи, залучивши до неї директора підконтрольної будівельної компанії та голів селищних рад.

Депутат із дружиною координували укладання договорів між сільрадами і підрядною організацією. Остання отримувала кошти, передбачені бюджетом на реалізацію проєктів.

При цьому організатори оборудки штучно завищували вартість та обсяги ремонтно-будівельних робіт, а отриману "різницю" виводили у тінь та розподіляли між собою.

На підставі зібраних доказів дружині депутата, директору підрядника та голові сільради повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • чч. 1, 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата облради, який організував злочинну схему, та голів сільрад, що були задіяні в оборудці.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, троюрідна сестра нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка арештована у резонансній справі про захоплення землі у курортному селищі Затока Одеської області. Крім того, у справі замішаний її чоловік Микола Дерев’янко, який є депутатом Одеської обласної Ради.

Сам Гончаренко вважає, що це акція проти нього за "намагання боротись за військові виплати, за те, що підіймаю питання строковиків, відпусток і взагалі критикую Єрмака" (главу ОП - ред.).

Читайте також

1