Колишній міністр внутрішніх справ Аваков займається вирощуванням фундуку на Закарпатті

Партнери ексміністра — харківський бізнесмен та екснардеп Ігор Котвіцький і дружина народного депутата із Закарпаття Марина Лунченко
Колишній міністр внутрішніх справ Аваков займається вирощуванням фундуку на Закарпатті
Арсен Аваков Фото: УНІАН
15 Квітня 2024, 17:39
читать на русском

Інвестиційна компанія "Форсайт Інвест" колишнього міністра МВС України Арсена Авакова стала власником ТОВ "Карпатські лісові горішки", яке вирощує фундук на Закарпатті.

Партнери ексміністра — харківський бізнесмен та екснардеп Ігор Котвіцький і дружина народного депутата із Закарпаття Марина Лунченко, повідомляє Zaxid.net.

За даними аналітичної системи Contr Agent, Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова та Ігор Котвіцький офіційно стали власниками ТОВ «Карпатські золоті горішки» у 2023 році. Окрім них, акціями компанії володіють Мирослава Опшитош та Марина Лунченко — дружина закарпатського нардепа Валерія Лунченка.

ТОВ «Карпатські золоті горішки» вирощує фундук на території Хустського району. Ліщиновий сад займає близько 900 га і є одним із найбільших в Україні. Перші саджанці, завезені з Італії, висадили 2016 року. Директором компанії тривалий час був теперішній перший заступник голови Закарпатської ОВА, депутат облради від партії «Рідне Закарпаття» Мирослав Білецький.

Зазначається, що фундук у регіоні вирощує також родина народного депутата Роберта Горвата (проти якого відкрита кримінальна справа за махінації з землею), який разом із Валерієм Лунченком є засновниками партії «Рідне Закарпаття». У жовтні 2023 року Роберта Горвата запідозрили у привласненні сотень гектарів землі державного підприємства, які за даними ЗМІ, хотіли відвести під вирощування лісових горіхів.

Нагадаємо, у лютому 2023 року СБУ провела обшуки у "гаманця" Авакова Котвицького та олігарха Павла Фукса. Силовики розслідують кримінальну справу щодо махінацій з видобутку газу в Україні – там фігурує 15 млрд кубометрів газу та збитки державі на кілька мільярдів гривень

Читайте також

1