Колишнього депутата через бійку зі слідчим посадили до СІЗО - відео

На кадрах видно, що політик першим почав штовхати силовика
Колишнього депутата через бійку зі слідчим посадили до СІЗО - відео
Бійка Геннадія Балашова зі слідчим Фото: facebook.com/igor.cherezov
17 Серпня 2021, 22:09
читать на русском

Колишнього народного депутата, лідера партії "5.10" Геннадія Балашова затримали правоохоронці за підозрою в нападі на слідчого. Ночував політик у слідчому ізоляторі.

Про це повідомив адвокат Балашова Ігор Черезов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, 16 серпня Балашова затримали "за незрозумілих слідчих дій" у Печерському районному відділі внутрішніх справ.

Порушено ще одну справу, нове кримінальне провадження, в успішному завершенні якого для клієнта ми впевнені. Як, втім, і інших, фейкових кримінальних справ, - написав адвокат.

Адвокат додав, що після інциденту в РВВС у Балашова будуть "явні проблеми зі здоров'ям", оскільки "ніч він проведе в слідчому ізоляторі". Як писали ЗМІ, Балашов побився зі слідчим.

Того ж дня на YouTube-каналі видання "Гордон" з'явилося відео інциденту. На кадрах видно, як Балашов першим штовхає слідчого плечем, після чого між ними почалася бійка.

Так, 17 серпня адвокат розповів, що Балашов досі перебуває в СІЗО і йому можуть вручити підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Чи буде він (Балашов — ред.) відпущений до розгляду запобіжного заходу — поки не відомо, - зазначив Черезов.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 16 липня, у Верховній Раді сталася бійка між депутатами з фракцій "Батьківщина" Вадимам Івченком та "Слуга народу" Миколою Сольським.

Читайте також

1