Колишнього президента авіакомпанії МАУ Дихне засудили до 5 років тюрми

Справа стосується неправомірної оренди приміщень в аеропорту "Бориспіль"
Колишнього президента авіакомпанії МАУ Дихне засудили до 5 років тюрми
Євгеній Дихне (фото: УНІАН)
1 Березня 2023, 19:44
читать на русском

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим звільненого президента авіакомпанії МАУ Євгена Дихне у зловживаннях, коли він очолював міжнародний аеропорт "Бориспіль". Йому призначили 5 років позбавлення волі, а колишній начальниці відділу аеропорту Олесі Левочко – 4 роки.

Про це пише телеграм-канал NABU DAILY by Олег Новіков.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

За версією обвинувачення, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту "Бориспіль" Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: "Артерія Груп" та "Кофе Бар Плюс". Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі термінала D аеропорту "Бориспіль" за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту "Бориспіль".

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж як вважає сторона, аеропорт "Бориспіль" не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

Нагадаємо, що 7 вересня 2020 року Дихне повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем. За даними слідства, службовці аеропорту здавали підприємцям приміщення за заниженою вартістю. Ймовірну шкоду оцінили у понад 16,5 млн грн.

11 вересня Вищий антикорупційний суд обрав екскерівникові аеропорту Бориспіль запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 мільйонів 255 тисяч гривень.

Розслідування тривало з червня 2019 року.

Читайте також