Колишнього заступника глави МОЗ підозрюють у розтраті 2 млн грн з бюджету

Павло Ковтонюк заперечує причетність до розтрати
Колишнього заступника глави МОЗ підозрюють у розтраті 2 млн грн з бюджету
Павло Ковтонюк Фото: https://www.facebook.com/pavlo.kovtonyuk/
28 Вересня 2022, 19:31
читать на русском

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому заступнику міністра охорони здоров’я Павлу Ковтонюку.

Його підозрюють у службовій недбалості, що призвело до збитків державі на 1,9 млн грн, повідомляє пресслужба ДБР.

У відомстві стверджують, що Ковтонюк, перебуваючи на посаді заступника міністра охорони здоров'я, підписав акт прийому-передачі програмного забезпечення реєстру живих донорів гемопоетичних стовбурових клітин Prometheus, проте воно не було передано до міністерства виконавцями замовлення.

Це заблокувало утворення та функціонування Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, а надалі її інтегрування до відповідних інформаційних систем інших країн. Дії чиновника завдали збитки державі на суму майже 1,9 млн гривень. Колишній заступник міністра охорони здоров’я підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України), - кажуть у ДБР.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

Сам Ковтонюк заперечує свою причетність до службової недбалості.

На своїй сторінці у Фейсбуці ексзаступник міністра заявив, що вручення підозри стало для нього несподіванкою:

Ще давніше я давав свідчення ДБР як свідок у цій справі, чесно надав усю відому мені інформацію, відкрито співпрацював зі слідством. Далі - мені раптово вручають підозру. Ще більше здивувало, що миттєво після вручення підозри відбувається масовий витік у медіа у вигляді маніпулятивних повідомлень від невідомих "джерел". У розлогому і вкрай маніпулятивному релізі від СБУ (незрозуміло, яке відношення має СБУ до розслідування - його проводить ДБР) є навіть фото зі мною, яке хтось зробив ззаду непомітно для мене, поки мені вручали підозру. Я навіть не знав, що людина, яка фотографує, була у кімнаті, - додав він.

Ковтонюк зазначив, що його звинувачують у "злочинній недбалості на посаді".

Ніякого присвоєння коштів чи допомоги комусь присвоїти кошти мені ніхто не інкримінує. У недбалості ж мене звинувачують лише на основі того, що мій підпис стоїть під документами із закупівлі програмного забезпечення, яке дає доступ до міжнародного реєстру донорів кісткового мозку. Це програмне забезпечення, йдеться у підозрі, не використовувалося надалі, - додав він.

Читайте також

1