Коломойський програв апеляцію до Нацбанку щодо "ПриватБанку"

Апеляційний суд скасував попереднє рішення ОАСК
Коломойський програв апеляцію до Нацбанку щодо "ПриватБанку"
Логотип ПриватБанку (фото: УНІАН)
14 Грудня 2021, 15:31
читать на русском

Національний банк виграв апеляцію в олігарха Ігоря Коломойського у справі щодо націоналізації "ПриватБанку".

Як повідомила пресслужба НБУ, Апеляційний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва на користь Коломойського щодо визначення пов’язаних з "ПриватБанком" осіб.

Шостий апеляційний адміністративний суд 13 грудня 2021 року скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року у справі № 826/13813/17, яким було задоволено позов кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. та скасовано рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року № 105 про визначення пов’язаних з ПриватБанком осіб. Водночас суд закрив провадження в цій справі, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, компанія Triantal Investments Ltd, підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку.

Начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук зазначив, що Національний банк вітає законне та обґрунтоване рішення суду апеляційної інстанції.

Судом скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року, а провадження у справі закрито, оскільки відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду у справі № 826/20221/16 рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції.

Читайте також

1