Компанії, які співпрацюють з рф, отримають додаткове оподаткування в Україні

Парламент найближчим часом має намір ухвалити відповідний закон
Важливо
Компанії, які співпрацюють з рф, отримають додаткове оподаткування в Україні
Податкова амністія (Фото: баланс клуб)
28 Березня 2022, 14:07
читать на русском

Верховна Рада напрацювала законопроєкт про додаткове оподаткування компаній, які отримують дохід з території країни-агресора.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга Народу", голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Узгодили концепт законопроєкту, відповідно до якого до таких компаній будуть застосовуватись ставки прямих податків (на дохід та майно) з коефіцієнтом 1.5. До того ж компанії очікують і деякі інші податкові стимули щодо припинення фінансування податками держави, яка знищує ту країну, з якої вони щонайменше отримують дохід, - розповів депутат.

Гетманцев повідомив, що законопроєкт вже обговорили на спільній нараді з Міністерством фінансів та Державною податковою службою. За його словами, текст проєкту закону зареєструють цього тижня й парламент розгляне його найближчим часом.

Нагадаємо, від початку російського вторгнення в Україну вже понад 240 світових компаній залишили ринок рф. Однак близько 50 компаній продовжують працювати в Росії та фінансувати вбивство українців.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба просить бойкотувати компанії, які досі працюють у росії.

Читайте також