Кулеба просить бойкотувати компанії, які досі працюють у росії

209 західних компаній повністю вийшли з російського ринку
Кулеба просить бойкотувати компанії, які досі працюють у росії
Дмитро Кулеба Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
14 Березня 2022, 17:02
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба просить бойкотувати компанії, які досі працюють у росії.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу. 

Путін фактично зруйнував інвестиційний клімат, бізнес-клімат, репутацію росії як бізнес-партнера. Станом на сьогоднішній ранок 209 західних компаній повністю вийшли з російського ринку та припинили взаємодію з російськими партнерами. 378 - обмежили роботу частково. Ми цим незадоволені, ми знаємо ці компанії, знаємо їхні маневри і трюки, намагання в тій чи іншій формі залишитися на російському ринку і будемо їх дотискати, - сказав Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що деякі міжнародні компанії продовжують працювати в росії. Зокрема, це торговельні мережі Leroy Merlin, Metro, Auchan, Spar, автотовари Pirelli та Bridgestone Tires, готелі Accor та Intercontinental. У сфері машинобудування – це OTIS Worldwide, Honeywell, Mohawk Industries, Arconic.

Косметика та супутні товари - Oriflame, Kimberly-Clark, Koti, Ecco, Salvatore Ferragamo, Philip Morris, ресторани Papa John's і Kellogg, медицина - Bayer, банки - Raiffeisen, OTP Bank, City Group, Société Générale, UniCredit, Intensa Sanpaolo.

Я ще раз закликаю їх залишити російський ринок якнайшвидше, а решту урядів та споживачів - бойкотувати ці компанії, поки вони не припинять роботу в росії, - додав Кулеба.

Нагадаємо, росія стала світовим підсанкційним лідером, випередивши Іран та Північну Корею.

Читайте також

1