McDonald's, KFC, Coca-Cola та Starbucks залишають російський ринок

Росіяни почали продавати в інтернеті "трофейні залишки" з McDonald's
Важливо
McDonald's, KFC, Coca-Cola та Starbucks залишають російський ринок
McDonald’s Фото: corporate.mcdonalds.com
9 Березня 2022, 09:09
читать на русском

Через російську війну в Україні світові компанії почали закривати бізнес в росії.

До компаній-гігантів, які вже оголосили про закриття своїх офісів в РФ, додалися McDonald's, KFC, Coca-Cola та Starbucks.

У заяві компанії McDonald’s зазначається, що вона тимчасово закриває ресторани (майже 900) та призупиняє роботу в росії:

Конфлікт в Україні та гуманітарна криза в Європі завдали невимовних страждань невинним людям. Як система, ми приєднуємося до світу в засудженні агресії та насильства та молимось за мир. Нашим пріоритетом номер один з початку цієї кризи були – і залишаться – наші люди.

У McDonald’s повідомили, що в росії в їхніх закладах працювало 62 000 людей. Проте їм доведеться залишитися без роботи.

З аналогічними заявами виступили також у KFC, Coca-Cola, PepsiCo та Starbucks.

Корпорації Coca-Cola і PepsiCo заявили, що призупинять продажі своїх напоїв у РФ.

Згідно з інформацією на сайті російського представництва корпорацій, "з 1979-го по 2018-й рік, Coca Cola в Росії інвестувала в соціально-економічний розвиток країни в загальному складі 6,2 млрд доларів".

Однак PepsiCo заявила, що продовжить продавати в росії молочні продукти, дитяче харчування та ще деякі категорії товарів. Зокрема, в росії корпорація володіє такими марками, як "Я", "Фруктовый Сад", J7, "Чудо", "Агуша".

Тим часом мешканці росії вже почали продавати в інтернеті їжу з McDonald's, яку встигли купити до закриття ресторанів. Причому перепродають її інколи втричі дорожче.

Оголошення на avito.ru

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення до України вже 113 великих світових компаній відмовились співпрацювати з агресором. 

Читайте також

1