З російського ринку вже пішло 113 компаній-гігантів, - Кулеба

Це лише початок страждань і болісних втрат для Росії
Важливо
З російського ринку вже пішло 113 компаній-гігантів, - Кулеба
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
6 Березня 2022, 23:15
читать на русском

Від початку повномасштабного російського вторгнення до України вже 113 великих світових компаній відмовились співпрацювати з агресором.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні, яке опубліковано на Facebook-сторінці МЗС.

Сьогодні для російських літаків закрито авіапростір 38 країн, спортивні організації продовжують виключати країну-агресора і скасовують змагання. Компанії та бренди продовжують залишати Росію, їх уже сотні. Продовжується повномасштабна депутинізація світу, усунення росіян з усіх міжнародних форматів і майданчикі, - сказав Кулеба.

За його словами, не скрізь ця робота відбувається легко і необхідний тиск, зокрема й публічний. Але всі ці процеси набули систематичного характеру, хоч викорінювати путінізм зі світу складно.

Це лише початок страждань і болісних втрат для Росії. Росія дізнається, що таке справжня міжнародна ізоляція, відлучення від цивілізованого світу та блокада. Станом на сьогодні 113 компаній-гігантів уже вийшли з російського ринку. Загалом вже 213 великих компаній повністю або частково припинили співпрацю з російськими компаніями, – додав міністр.

Кулеба нагадав, що Visa та Mastercard зупинили роботу в Росії, але залишилися деякі лазівки для продовження співпраці цих платіжних систем із країною-агресором. Тому потрібно продовжувати тиск на Visa та Mastercard для повного припинення зв'язків із РФ.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також

1