США співпрацюватимуть з Росією, але є умови

Байден дав чітко зрозуміти Путіну, чого Штати не терпітимуть
США співпрацюватимуть з Росією, але є умови
Путін і Байден фото: ТАСС
29 Червня 2021, 14:14
читать на русском

Президент США Джо Байден розповів, що Вашингтон може співпрацювати з Росією у сферах спільного інтересу, зокрема зміни клімату та нерозповсюдження ядерної зброї.

Про це Байден заявив під час виступу на заході Національного комітету Демократичної партії США зі збору коштів, пише пресслужба Білого дому.

За його словами, під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Брюсселі він "дуже ясно дав зрозуміти", що США не прагнуть до ескалації, але відповідатимуть на втручання у вибори та кібератаки.

Я дав чітко зрозуміти Путіну, що ми не будемо прагнути до ескалації, але їхні дії матимуть наслідки, якщо вони будуть правдою. І вони виявилися правдою, тому я прямо й пропорційно відреагував на втручання Росії у наші вибори і кібератаки на наш уряд й бізнес. Вони зробили й те, й інше. Я сказав їм, що ми відповімо, і ми відповіли, - сказав Байден.

Втім, американський лідер не відкидає можливості співпраці між країнами, коли це в спільних інтересах.

Але ми також можемо співпрацювати, коли це в наших спільних інтересах. Ми зробили це, коли продовжили новий договір СНО з ядерної зброї, і ми працюємо над тим, щоб зробити це стосовно зміни клімату. Але він розуміє, що ми відповімо, - зазначив Байден.

Нагадаємо, що президенти США та Росії зустрілись на віллі Ла Гранж в Женеві 16 червня. На початку зустрічі Володимир Путін подякував Джо Байдену та висловив сподівання на продуктивний діалог. Натомість Байден відповів, що зустріч сам на сам дуже корисна для обох країн.

Це перша зустріч Путіна і Байдена як президентів. Останній раз вони зустрічалися у 2011 році, коли Байден був віцепрезидентом США, а Путін – прем'єр-міністром РФ.

Читайте також наш матеріал: Зустріч Путіна і Байдена у Женеві: як пройшов американсько-російський саміт

Читайте також

1