Путін і Байден розпочали переговори в Женеві

Після спільного фотографування лідери США та РФ потиснули один одному руки
Важливо
Путін і Байден розпочали переговори в Женеві
Зустріч Путіна і Байдена у Женеві Фото: скріншот з відео
16 Червня 2021, 15:05
читать на русском

Президент США Джо Байден та президент Росії Володимир Путін прибули на віллу Ла Гранж в Женеві.

Після спільного фотографування вони потиснули один одному руки та перейшли до перемовин у вузькому колі.

На початку зустрічі Путін подякував Байдену та висловив сподівання на продуктивний діалог. Натомість Байден відповів, що зустріч сам на сам дуже корисна для обох країн.

Це перша зустріч Путіна і Байдена як президентів. Останній раз вони зустрічалися у 2011 році, коли Байден був віцепрезидентом США, а Путін – прем'єр-міністром РФ.

Очікується, що головними темами зустрічі стануть зміни клімату, контроль над озброєнням, боротьба з кіберзлочинністю, інформаційна безпека.

Окремо адміністрація Байдена наголосила, що темами розмови стане також військове втручання Росії в Україні, переслідування Олексія Навального та діяльність російських хакерів у США.

Президенти говоритимуть у форматі тет-а-тет та в розширеному форматі.

Як повідомляє BBC, за підсумками перемовин близько 19.00 за Києвом президенти вийдуть до преси, але не разом, а кожен окремо.

Підписання документів за підсумками зустрічі Путіна і Байдена не планується. Спільної пресконференції після переговорів також не буде. Кожен з президентів окремо зробить заяву для преси.

Нагадаємо, зустріч президентів США і Росії проходить в Женеві  під час європейського турне Байдена. Адміністрація президента США раніше пообіцяла, що американський лідер на зустрічі з російським президентом буде прямолінійним у висловлюваннях.

Напередодні зустрічі із Путіним Байден ще раз підтвердив, що вважає лідера РФ вбивцею.

Читайте також наш матеріал: Байден зустрінеться з Путіним: чого чекати Україні

Читайте також