Компанії Ярославського не сплатили податків майже на 20 мільйонів гривень

Одне з підприємств напряму йому належить, а інше - опосередковано
Важливо
Компанії Ярославського не сплатили податків майже на 20 мільйонів гривень
Ярославський Олександр (фото: facebook.com/aleksanderyaroslavskiy)
15 Вересня 2022, 13:43
читать на русском

Дві компанії олігарха Олександра Ярославського не сплатили податки на понад 20 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті БЕБ.

У ході досудового розслідування кримінального провадження співробітники БЕБ викрили дві компанії задіяні в схемі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Одне з підприємств напряму належить відомому українському бізнесмену, інше товариство належить йому опосередковано, через пов’язану компанію, - йшлося в повідомленні.

За даними ЕП, мова йде про компанії олігарха Олександра Ярославського.

Слідство встановило, що впродовж 2021-2022 років службові особи підприємства гірничодобувної промисловості документально відобразили закупівлю газоподібних енергоресурсів в акціонерного товариства. В результаті чого ухилилися від сплати податку на майже 20 млн гривень.

Ці компанії утворюють єдиний суб’єкт господарювання у розумінні статті 1 Закону України "Про захист економічної конкуренції".

Зазначена інформація підтверджується висновками фахівців Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ. Досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів) здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, олігарх Олександр Ярославський, який у березні обіцяв продати свою яхту, а гроші від продажу передати на відновлення Харкова, схоже, не дотримався слова. На його 60-метровій яхті Kaiser за 50 млн доларів досі катається його дружина з подругами.