Компанія Ілона Маска SpaceX будує перші плавучі космодроми

Запрацювати вони повинні вже до кінця наступного року
Компанія Ілона Маска SpaceX будує перші плавучі космодроми
SpaceX (фото: TechCrunch)
2 Червня 2021, 04:07
читать на русском

Американська компанія Ілона Маска SpaceX будує два плавучі космодроми на базі придбаних бурових установок, які планують запустити у 2022 році.

Про це повідомляє TechCrunch.

Для майбутніх стартових і посадкових майданчиків для багаторазової ракети Starship компанія планує перетворити бурові платформи на космодроми Deimos і Phobos.

Ці нафтодобувні платформи назвали на честь супутників Марса. У компанії очікують, що до 2022 року вони стануть космодромами. Установки розташовані неподалік дослідницького центру Starship в Бока-Чіка, а саме порту Браунсвілл.

Ілон Маск написав у Twitter, що його компанія планує будувати плавучі космодроми надважкого класу для Марса, Місяця і гіперзвукових подорожей навколо Землі.

Кожна надглибоководна нафтова вишка 8500 і 8501 коштує по 3,5 млн доларів. Раніше ними володіла компанія Valaris зі штаб-квартирою в Х'юстоні, яка збанкрутувала.

Нагадаємо, що американська компанія SpaceX четвертий раз з початку травня успішно вивела на навколоземну орбіту чергову партію з 60 інтернет-супутників Starlink.

Читайте також