Компанія Ілона Маска запустить український супутник "Січ-2-30": де дивитися онлайн

Супутник на орбіту виведе багаторазова ракета-носій Falcon 9
Компанія Ілона Маска запустить український супутник "Січ-2-30": де дивитися онлайн
Український супутник, фото facebook.com/DNcustomsUA
13 Січня 2022, 12:54
читать на русском

Запуск українського супутника "СІЧ-2-30" відбудеться 13 січня 2022 року з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. Старт заплановано на 17:15 за київським часом.

Трансляцію запуску можна подивитись на YouTube-каналі американської компанії SpaceX.

Зазначимо, український супутник на орбіту виведе багаторазова ракета-носій Falcon 9. Його буде запущено в рамках місії Transporter 3.

Загалом місія Transporter 3 доставить в космос понад 100 апаратів. Очікується, що український супутник від'єднається від розгінного блоку через 01:23:02 після старту.

Супутник "СІЧ-2-30" вагою близько 200 кг призначений для дистанційного зондування Землі, тобто для фотозйомки поверхні. Його камери можуть розрізнити кожен будинок, захоплення становить 46,6 км. Це вкрай важливо для точного складання карт. Даними, які отримає супутник, будуть в користуванні вчених та розвідки.

Нагадаємо, 8 грудня літак з українським супутником "Січ-2-30" вилетів з аеропорту "Бориспіль".  12 грудня він прибув до фінального місця призначення - Міжнародного аеропорту Маямі. Після завершення митного оформлення його доставили до Космічного центру імені Кеннеді для проходження підготовки до запуску та його стикування із ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX.

Читайте також

1