Концерн Shell відмовиться від участі у всіх нафтогазових проєктах на Росії

Компанія припинить усі спотові закупівлі російської сирої нафти
Важливо
Концерн Shell відмовиться від участі у всіх нафтогазових проєктах на Росії
Аппоматокс компанії Shell в Мексиканській затоці Фото: https://www.facebook.com/Shell
8 Березня 2022, 13:39
читать на русском

Британсько-нідерландський нафтогазовий концерн Shell оголосив, що має намір відмовитися від участі у всіх нафтогазових проєктах на росії.

Про це йдеться у заяві компанії.

8 березня 2022 року Shell plc (Shell) оголосила про свій намір поетапно відмовитися від своєї участі в усіх проєктах по російським вуглеводням, включаючи сиру нафту, нафтопродукти, газ і зріджений природний газ (СПГ).

Як негайний перший крок, компанія припинить усі спотові закупівлі російської сирої нафти. Вона також закриє свої станції технічного обслуговування, в росії будуть недоступними авіаційні паливно-мастильні матеріали  компанії.

Ми чітко усвідомлюємо, що наше рішення минулого тижня придбати вантаж російської сирої нафти для переробки на такі продукти, як бензин і дизельне паливо, – попри те, що ми думали про безпеку поставок – було неправильним... Як ми вже сказали, ми передамо прибуток від обмеженої кількості російської нафти, що залишилася, яку переробимо, до спеціального фонду. Протягом найближчих днів і тижнів ми працюватимемо з партнерами з надання допомоги та гуманітарними агенціями, щоб визначити, де кошти з цього фонду найкраще використовувати для полегшення жахливих наслідків, які ця війна має для народу України, – сказав генеральний директор Shell Бен ван Берден.

За його словами, дії компанії керувалися постійними дискусіями з урядами щодо необхідності відокремити суспільство від російських енергетичних потоків, зберігаючи при цьому енергопостачання.

Відтак, Shell негайно припинить купувати російську нафту на спотовому ринку, і не буде продовжувати строкові контракти. Також негайно закриє станції технічного обслуговування, припинить роботи з авіаційними паливно-мастильними матеріалами в росії.

На минулому тижні Shell оголосила, що продовжить працювати з РФ. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба тоді звертався до Shell із запитанням, чи не пахне для них російська нафта українською кров'ю.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вимагає від світу ізолювати Росію, зокрема вигнати послів та знищити економіку РФ.

Читайте також

1