Конгрес регіональних влад створили в Україні

Перше засідання конгресу відбудеться у Хмельницькому за участі президента
Конгрес регіональних влад створили в Україні
кирило тимошенко Фото: скрін з відео
1 Червня 2021, 12:52
читать на русском

В Україні найближчим часом буде створено Конгрес регіональних влад, який розпочне роботу вже цього тижня.

Як повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко "Інтерфакс-Україна", перше засідання Конгресу відбудеться цього тижня у Хмельницькому із засідання Палати місцевих влад, де буде присутній президент Володимир Зеленський.

Під час першого засідання будуть обрані члени президії Конгресу.

За словами Тимошенко, Конгрес складатиметься з двох палат.

Перша - місцева влада, голови ОТГ, райради. Друга - голови обладміністрацій та рад. В Офісі президента буде постійний офіс Конгресу. І це буде не "порожній" орган, - запевнив представник ОП.

До президії Конгресу, за словами заступника голови Офісу президента, входитимуть по три представники з палат, міністри та керівництво Офісу, включаючи главу держави.

У більшості представників на місцях є питання, з якими їм потрібно "достукатися" до Кабінету міністрів у вирішенні того чи іншого питання свого регіону, а в Офісі президента є така можливість, ми в цьому їм допомагатимемо. Це потрібно для постійного діалогу з регіональними владами, - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, у березні 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав указ № 89/2021 "Про затвердження Положення про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України".

Читайте також

1