Конкурс на найкращий герб: переможець отримає 100 тисяч гривень

Кабмін оголосив конкурс на ескіз великого Державного герба України
Конкурс на найкращий герб: переможець отримає 100 тисяч гривень
Фото: UaМодна
30 Вересня 2020, 15:56
читать на русском

Конкурс триватиме з 1 жовтня по 1 листопада 2020 року і повинен включати громадське обговорення ескізу.

Кабінет міністрів доручив міністерству культури та інформаційної політики провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба України. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 30 вересня, повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна.

Умови: конкурс пройде з 1 жовтня по 1 листопада 2020 року і повинен включати громадське обговорення ескізу. Автори найкращих проектів ескізів отримають премії: перша премія - 100 тис. грн, друга премія - 50 тис. грн і третя премія - 30 тис. грн.

Читайте також

За результатами конкурсу Мінкультінформ повинен до 1 грудня подати Міністерству юстиції пропозиції, які будуть враховані при підготовці законопроекту "Про державні символи України".

Якщо журі вирішить не присуджувати першу премію, то оргкомітет конкурсу запропонує Кабміну продовжити його проведення.

Переможець конкурсу повинен передати авторські права на ескіз логотипу державі шляхом підписання відповідного договору з Мінкультінформом.

Читайте також

Співголовами оргкомітету призначені міністр юстиції Денис Малюська і міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів наразі немає планів щодо чергового запровадження обмеження на в'їзд іноземних громадян в Україну. Раніше в Україні за рішенням Кабміну діяла заборона на в'їзд іноземців з 28 серпня. З 28 вересня іноземцям знову дозволили в'їзд в Україну.

1